Äntligen är den här!Nu har äntligen Intensive Hand Treatment kommit! Det betyder att våra händer INTE kommer att bli vintertorra! Köp Intensive Hand Treatment idag du med för endast 159 kr.


 


Få tillbaka lystern!


Känns din hud torr, matt och livlös?

Med Gildas AHA Mask känns huden genast fräsch, mjuk, len och du får en fin lyster. Allt detta tack vare de effektiva AHA-syrorna som förbättrar hudens alla funktioner. Applicera masken efter rengöring och låt ligga på i ca 10 min. För ännu bättre effekt kan du peela huden innan.Fråga Hudterapeuten!


Idag kör vi igång den första frågestunden som håller på hela veckan! Nästa vecka publicerar vi alla frågor och svar. Så se till att få svar på det DU undrar över! Det kan vara om precis vad som helst inom hudvård, hälsa och skönhet, tips, info om Gildas hudvårdsserie mm. Bara posta frågan i kommentar-rutan. Givetivs kan du vara anonym!Veckans hudtillstånd: Känslig!


Att vara känslig i huden är ett tillstånd som kan dämpas. Alla hudtyper kan vara känsliga, fet som torr. Känslig hud är: tunn, rödaktig och blir mycket lätt rödflammig. Huden är ofta lättirriterad och är extra känslig för värme, kyla, vind och sol. Man reagerar lätt på kosmetika, rakning, solljus, kryddstark mat och dofter. Eftersom huden ofta är tunn har man mer ytliga blodkärl och behöver därför extra omsorg och skydd. Här är det känsligheten som ska prioriteras! Behandla huden med milda produkter anpassade till en känslig hud. Be din hudterapeut om hjälp för att hitta rätt produkter som passar din hud.

Hur ska du vårda en känslig hud?
Tvätta ansiktet noggrant morgon och kväll med en mild rengöring anpassad till en känslig hud. Rengöringsmjölk brukar vara helt doft- och parfymfri vilket passar bra till den allra känsligaste huden. Avsluta med ett lugnande ansiktsvatten och applicera en lugnande och återuppbyggande fuktighetskräm morgon och kväll.

Gilda Cosmetic rekommenderar:

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil
Balansering: Calming LotionAHA-Lotion- som peeling
Vårdande och närande: 24-h Cream, Perfect Balancing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Calming Mask, Clay Mask
Punktbehandling: Sensitive Ampoule
Humektant?


Humektanter
( latin humectare (att fukta) och humectus (fukt) ) är ett samlingsnamn på ämnen som kan absorbera och behålla fukt från luften.

I hudvård så använder man humektanter för att återfukta huden och hjälpa huden att bevara den fukt som finns. För dem som lever i ett modernt samhälle där vi är utsatta för föroreningar och stress är det viktigt att ha en bra och fungerande hudvårdsrutin. I hudens yttersta lager finns det ämnen som hjälper den att behålla fukten. Dem ämnena kallas NMF (Natural Moisturising Factors) och består av flera vattenlösliga små molekyler. Det är just vattenlösligheten hos NMF som gör att repeterad kontakt med vatten gör att vi får en torrare hud som är kan bli fnasig och obekväm. T.ex om man känner att huden är torr men oljig så saknar huden  vanligtvis tillräckligt med NMF. NMF Består av bland annat Karbamid(urea), Pidolsyra (PCA, Sodium PCA), Aminosyror (Alanine, Creatine, Glycine) Mjölsyra (Lactic Acid), en del salter samt protein. Att tillföra huden extra NMF är ett smidigt och fungerande sätt att öka fukthalten i din hud.Du finner olika komponenter av  NMF i Gildas Hydrating Lotion, AHA Lotion, Moisturising Cream, Perfect Balancing Cream, AHA Gel, Calming Mask, Vital Mask, Intensive Hand Treatment och Healing foot Cream.Att återfukta din hud med produkter som innehåller NMF är ett vetenskapligt bevisat och effektivt sätt att bibehålla rätt fuktbalans i huden!
Var snäll mot ögonhuden


Den tunnaste huden har vi runt ögonen och den blir tunnare ju äldre vi blir. Det är också där våra första linjer visar sig. Ett råd till dig som inte använder ögonkräm är att börja göra det nu. Det kommer att göra stor skillnad när du blir äldre. Använd inte vanlig ansiktskräm på ögonhuden, den är oftast för tung. Undrar du varför man ska ha en ögonkräm och inte en ansiktskräm på ögonhuden så prova att nypa först på ögonhuden och sedan på kinderna. Då känner man ”skillnaden” på hud. När det gäller rengöring ska du helst ha en som är anpassad och skonsam för ögonhuden.

Cleansing Milk Makeup Remover: En skonsam och effektiv mjölkrengöring speciellt anpassad för ögonhuden och för känslig hud.

Perfect Eye Cream: Skyddande ögonkräm som verkar utslätande, avsvällande och bevarar fukten i huden.

Anti Ageing Serum: Ett kraftfullt serum som har en enastående effekt mot fina linjer. Serumet kan kombineras med ögonkrämen om den stryks på innan och kan användas på fina linjer/rynkor i hela ansiktet.


Veckans hudtillstånd: Yttorr!


Känner du dig torr och stram i huden men kanske samtidigt fet, blank och har problem med underliggande orenheter? Då är du yttorr. Yttorrhet räknas som ett tillstånd i huden och kan därför förbättras eller få bort helt. Många tror att de är torra som hudtyp men när de i själva verket kanske har en blandad/fet hud. Överhuden är uttorkad medan underhuden är fet. Andledingen till yttorrhet beror på olika faktorer som: uttorkande tvålar, ansiktsvatten och rengöringar med alkohol i, brist på hudvård, kyla och sol mm. Orenheterna är svåra att avlägsna men går man på regelbundna ansiktsbehandlingar och använder rätt produkter så brukar problemen lägga sig. Även en torr hud kan vara yttorr.

Hur ska du vårda en yttorr hud? Tvätta ansiktet noggrant morgon och kväll med en mild rengöring som inte torkar ut huden. Ett bra tips är att antingen tvätta sig med en rengöringsmjölk eller rengöringsolja. Båda avlägsnar makeup och smuts effektivt, mjukar upp huden och verkar återfuktande. Tvätta aldrig ansiktet med tvål då de oftast innehåller starka substanser som torkar ut ordentligt! AHA-produkter är effektiva mot yttorrhet då AHA både exfolierer och binder fukt i huden.

Gilda Cosmetic rekommenderar:

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish
Balansering: AHA Lotion
Vårdande och närande: Moisturising Cream, AHA Gel, Perfect Balancing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: AHA Mask, Calming Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Clean Ampoule


Perfekt eye
Perfect Eye Cream


Ögonkrämen som skyddar, återfuktar och förebygger mörka ringar,
svullna ögon och fina linjer. Allt en ögonkräm skall göra! 435kr

Produkter till män?

Gildas hudvårdsserie är självklart inte bara för kvinnor utan även till män! En unisex-serie som alla kan använda sig av. Manlig hud är tjockare och mer tålig än kvinnans och är också fetare. Talgproduktionen styrs av det manliga hormonet androgen. Men även om den manliga huden är mer tålig så utsätts huden för mycket slitage som rakning tex. Många män kanske också "hoppar över" hudvården då de inte tycker att det behövs. Men man kan helt klart se ett tydligt ökat intresse inom hudvård hos männen.

Detta är de vanligaste produkterna som flitigt används av våra manliga kunder:

Cleansing Oil- Kan användas i duschen snabbt och smidigt
Peeling Gel- Används regelbundet för att avlägsna gamla hudceller och det är bra att peela innan rakning
AHA-Lotion- Ansiktsvatten som är perfekt för den fetare huden och lämnar huden fräsch
24-h Cream- En svalkande och lugnande ansiktskräm som är perfekt efter rakning
Moisturising Cream- En lätt, skyddande och fuktgivande ansiktskräm
AHA-Gel- En ansiktsgel/serum i gelform som ger fukt, exfolierar och förebygger orenheter
Perfect Eye Cream- En skyddande ögonkräm av ekologisk rapsolja
Clay Mask- En djuprengörande och lugnande ansiktsmask 


Att förebygga celluliter


Celluliter är en lokal ansamling av fett , vätska och slaggprodukter. Att bli av med celluliter är svårt. Det krävs motion, förändrade kostvanor, avgiftning av kroppen och ökad blod-och lymfcirkulation. Här kommer lite tips och olika behandlingsmetoder du kan göra för att reducera dina celluliter och framförallt förebygga!


Behandlingsmetoder:

LPG: Med LPG/Lipomassage kan man sätta fart på fettcellen så att den går i "lipolys" och är redo för förbränning. Det är viktigt att förbränningsträna efteråt, t ex. löpning, simning, powerwalk mm.

Vakuummassage: En behandlingsmetod där terapeuten arbetar med koppar med vakuumsug. Reducerat tryck skapas i kopparna när de har fullständig kontakt med huden. Detta lyfter och stimulerar hudens vävnader. Vakuummassage bidrar till att reducera fettcellernas storlek.

Aromamassage: Cirkulationsökande massage med eteriska oljor som motverkar celluliter.

Detta kan du göra själv:

Torrborstning: Ökar cirkulationen i huden och motverkar celluliter

Kroppspeeling: Ökar cirkulationen, avlägsnar döda hudceller och gör att huden ser jämnare ut.

Kroppslotion: Smörj dagligen i huden med en uppstramande och fuktgivande lotion.

Diet: Reducera intaget av dåliga fetter, salt, socker och snabbmat. Öka intaget av kaliumrik mat, tex gurka, banan, cantaloupemelon och olika sorters grönsaker.

Motion: Motion är A och O. Koncentrera dig på motion som ger ökad cirkulation och där du använder muskler i berörda områden. T ex simning, spinning, step mm.    

Kombinera Gildas Body Emulsion, Body salt Scrub och torrborstning för att förebygga celluliter.


Långa ögonfransar på tre sätt


Vi får in många frågor om ögonfransförlängning och om det finns tips på hur man kan få längre fransar. Här kommer tre små tips:

För ett direkt resultat:

1. Boka in "Strå för Strå" hos din hudterapeut. Man applicerar små knippen med fransar längs med dina naturliga. Och resultatet blir alltid perfekt med långa separerade fransar! Detta är en behandling rekommenderad inför speciella tillfällen eller när du bara vill se extra fin ut. Fransarna kan sitta upp till 1-2 veckor men det kan variera lite därför rekommenderas det att göra detta inför ett tillfälle samma dag eller någon dag innan. 2. Du kan också boka en "Eyestar". Detta är en ögonfransböjning som tar ca 1 timme. Resultatet håller i ca 2 månader.


3. Behandla hemma med Neu Lash: Detta är ett serum som förstärker ögonfransarna och bidrar till friskare, naturligare fransar. Produkten visar otroliga resultat efter endast 4 veckors användning. Du applicerar serumet 1 gång om dagen. För mer information, gå in på http://www.neulash.se/

Säg hejdå till ögonfransböjaren!
Veckans hudtillstånd: Akne


Akne är ett inflammationstillstånd i talgkörteln som omger de små håren i ansiktet, rygg och bröst. Inflammationen uppstår när utsöndringen av könshormoner får talgkörtlarna att öka sin talgproduktion. Det är trångt i utförselgångarna och ju mer talg det bildas desto lättare blir det stopp. Bakterierna i talgkörteln trivs bra i den miljön och ökar i mängd. Bakterierna förändrar fettämnena som då kommer att irritera väggen i talgkörtelns utförselgång. Väggen har då lätt för att brista och när den gör det får vi större inflammationer, finnar i huden. I de svåraste fallen kan inflammationen skapa röda och ömma knölar på upp till 1 cm i huden. Akne är ärftligt men kan också orsakas av: graviditet, hormoner, läkemedel, stress och dåliga kostvanor, brist på vitamin A och Zink.

Hur ska du vårda en aknehud?
Var noga med att inte använda produkter som torkar ut huden. Tillför huden med mycket fuktighetsgivande produkter. Det finns bra produkter som är antibakteriella och behandlar akne väldigt bra. Undvik att peela på inflammerade områden då problemen kan förvärras. Besök din hudterapeut regelbundet på salongen för en djuprengörande ansiktsbehandling. Vid mycket akut akne rekommenderas att vända sig till en hudläkare för läkarvård. Gilda Cosmetic rekommenderar följande produkter:

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish- ej vid inflammerad akne
Balansering: AHA Lotion
Vårdande och närande: Moisturising Cream, AHA Gel, Vitamin A Retinol
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Clay Mask, Calming Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Clean Ampoule


Varva ner med Aromaterapi


De flesta har provat på Klassisk massage vilket är avslappande och bra för ömma muskler och leder. Men har ni provat Aromamassage? Det är en unik terapiform som kombinerar avslappningsmassage och eteriska oljor. Oljorna påverkar kropp, fysiologi, humör, sinnesstämning eller tankar. Syftet med behandlingen är att ge balans och harmoni i den mänskliga kroppen och själen.

Man använder sig av en varm vegetabilisk olja med några droppar eterisk olja, skräddarsytt för dina behov. Terapeuten arbetar med långsamma strykningar och lättare massagegrepp. Exempel på eteriska oljors effekt:

Apelsin: Immunförsvarsstärkande och bra för depression och dålig matsmältning
Ingefära: Stärkande, värmande och bra för cirkulation och muskelvärk
Kamomill Roman: Anti-inflammatorisk, lugnande och bra mot stress och huvudvärk
Tea Tree Oil: Antiseptisk och bra mot förkylning
Detta är en behandling att uppleva i höst och vinter!Antioxidanter vs Fria radikaler


Antioxidanter och Fria radikaler är omskrivna termer inom skönhet och hälsa. Många undrar vad det egentligen har för betydelse? Här kommer en förklaring som förhoppningsvis ska göra det hela lättare att förstå:

Antioxidanter: Ämnen med en kemisk struktur som kan skydda huden från fria radikaler. Frukter och bär är livsmedel rika på antioxidanter såsom E- och C-vitamin. Antioxidanter tillsätts främst via kosten, men även via hudkrämer. Hur mycket som kan förebyggas genom insmörjning med antioxidanter är dock inte fastställt.


Fria radikaler:
När syret omsätts i kroppen bildas bland annat skadliga molekyler som kallas fria radikaler. En fri radikal blir instabil när syret i luften träffar huden. Det innebär att molekylen tappar en elektron som den då försöker ta ifrån huden istället. Vanligtvis tar den från kollagenet eller från antioxidanter som ligger i huden. Fria radikaler misstänks kunna åstadkomma cellskador och även kunna bidra till åldrandet. Mängden fria radikaler kan även öka när kroppen utsätts för rökning, stress, till exempel vid sjukdom och hårt fysiskt arbete. Det enda sättet att infånga radikalerna och oskadliggöra dem sägs vara med antioxidanter!Ät frukt och grönt som innehåller mycket antioxidanter!


Kundernas favorit!


Vad sägs om en rengöring som är mild, skonsam och effektiv? Men ett innehåll av härlig lavendel som tillsammans med vegetabiliska oljor lämnar huden ren och fräsch?

Vår bästsäljare Cleansing Oil, som varit slut på lagret under en period, finns nu åter att handla hos våra återförsäljare samt på hemsidan. Att produkten har blivit så populär grundar sig i att den är mild och skonsam och passar även personer med känslig hud. Cleansing Oil är helt enkelt rengöringen för alla!


 Cleansing Oil, 235 kr


Koll på hudvård?


Huden är ett fantastiskt organ men är tyvärr ganska "lat" och behöver lite hjälp på traven för att behålla sin kvalitet. Val av hudvårdsprodukter är dock inte alltid det lättaste. Det finns många termer att hålla koll på. De stora trendmagasinen och även vi nämner ord som AHA, antioxidanter, fria radikaler mfl. Men vad betyder det egentligen? Denna veckan kommer vi att börja nämna några av de vanligaste hud-termerna som man brukar stöta på. Vi börjar idag med:


AHA-syra: AHA är väldigt vanligt i produkter idag. Det finns inte en enda hudvårdssalong som INTE arbetar med AHA-produkter eller AHA-behandlingar. AHA har en fantastisk förmåga att behandla huden. AHA står för Alpha Hydroxy Acids och är syror som utvinns naturligt från frukter, glykolsyra i sockerrör, samt citronsyra i citrusfrukter. AHA förbättrar oren hud, akne, torr, mogen hud, pigmenterad hud, grov och ärrig hud. Alla funktioner i huden förbättras! AHA binder även fukt och är exfolierande. AHA-syran löser upp lagret av förbrukade hudceller, så att den nya huden kan komma till sin rätt. Du får en fin lyster, spänst och blir väldigt mjuk och len.Veckans hudtyp: Blandad


Blandad hud är den vanligaste hudtypen och innebär att man har en kombination av fet hud och torr/normal hud. Du är fetare i T-zonen- panna, näsa, haka och torr eller normal på kinderna. Porerna är synliga i T-zonen och det är där du har en tendens att få orenheter. En blandad hud kan ändras med årstiden. På vintern är du oftast torrare i huden. Det finns många bra produkter utvecklade speciellt för en blandad hud. Man kan punktbehandla de två olika områdena separat med olika produkter. Men det som är mest praktiskt är att använda produkter som klarar av både torr och fet hud.

Känner du igen dig? Vi rekommenderar följande produkter från Gilda:

Rengöring:
Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish
Balansering: Hydrating Lotion, AHA Lotion
Vårdande och närande: Moisturising Cream, 24h Cream, Perfect Balancing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Clay Mask, AHA Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Clean Ampoule


Vägen till den perfekta brynformen


Få till brynformen med rätt pincett! Det finns inget värre än slöa pincetter som inte kan gripa tag i de små stråna. En bra brynpincett ska vara bekväm att hålla i, ha lagom längd, smal i kanten och kunna nypa tag i stråna utan problem. En del känner sig osäkra på hur de ska forma sina bryn. Här kommer ett klassiskt skönhetstips:

  • Använd dig av en smal makeup-pensel. Med denna kan du utgå från de linjer som skapas mellan näsa och ögonbryn.
  • Lägg penseln vid sidan av näsan och följ linje 1 upp mot ögonvrån. Plocka de strån som finns mellan penseln och det andra ögat.
  • Följ linje 2 från näsan mot pupillen. Detta bör vara ögonbrynets högsta punkt.
  • Följ linje 3 från näsan ut mot yttre ögonvrån. Plocka de strån som växer utanför denna linje.

 

Har du testat Gildas brynpincett? Den har vunnit pris i Cosmopolitan för bästa verktyg!Skin Abrasion


Detta är en väldigt effektiv behandlingsmetod för dig som vill ha en "föryngrande" behandling, ny lyster, mindre porer, förebygga orenheter och helt enkelt ge huden ett nytt liv. Behandlingen har också visat sig vara effektiv mor mindre ärr eftersom de skarpa kanterna "slipas" bort. Men vad är Skin Abrasion/Mikroabrasion?

Mikroabrasion är en modern, effektiv metod av intensiv exfoliering/peeling. Processen är en mekanisk metod där man avlägsnar döda hudceller och/eller förtjockade hudlager. Hudterapeuten arbetar med ett munstycke som transporterar små kristaller av aluminium oxid till huden. Man arbetar efter ett visst mönster och känslan är milt stickande. Detta är inte en engångsbehandling utan ska helst genomföras som en kur för att få bästa resultat. Efter 3-6 månader upplevs huden som yngre, klarare, mjukare och har fått en jämnare struktur med finare porer. Ytlig pigmentering orsakat av solexponering har också reducerats. För att uppnå bästa resultat är det viktigt att du även behandlar huden hemma med rätt hudvårdsprodukter och att du undviker att sola då huden är extra solkänslig under och efter kuren. Vill du dessutom bli av med pigmentfläckar är det extra viktigt att undvika solning och viktigt att använda solskyddsfaktor. Då huden blir så solkänslig rekommenderar vi att utföra behandlingen höst, vinter och tidig vår.

Är du intresserad av behandlingen? Kontakta närmaste hudvårdssalong, kanske har de Skin Abrasion på menyn!

 

 


RSS 2.0