Vinterhud


Många av er frågar vad ni ska göra åt den torra huden på vintern och vilka produkter vi rekommenderar. Ofta så får vi också frågan om de produkter ni använder är bra eller inte. Det kan ju vara svårt för oss att bedöma som kanske inte testat produkterna själva. Tänk istället följande: Hur upplever du att din hud svarar på de produkter du använder? Känns huden bättre/sämre/mer återfuktad/torr osv? Känner du att dina produkter inte gett några positiva resultat på ett par månader kan det vara dags att prova något nytt.

Alla får torrare hud på vintern och det beror bla på den torra luften inomhus kombinerat med klimatet ute. De flesta behöver byta ut sin ansiktskräm vintertid till en fetare kräm som skyddar och ger både fett och fukt.
Är man torr som hudtyp behöver man en kräm som innehåller mycket fett som smörjer ordentligt eftersom huden redan har brist på fett. Gilda Cosmetic´s produkter har förmågan att binda upp förlorad fukt i huden, samt verkar skyddande och återfettande.


Här kommer tips på produkter som passar en torr hud, men tänk på att det bästa är att göra en hudanalys för att få 100% rätt produkter rekommenderade.

Rengöring- Cleansing Oil
Ansiktsvatten- Hydrating Lotion/AHA Lotion
Ansiktskräm- Nourishing Cream eller Perfect Balancing Cream- VIKTIG, kan användas dag som nattkräm
Ögonkräm- Perfect Eye Cream
Ansiktsmask- Revitalising Mask

 

 


Fukt fukt fukt


Man nämner alltid att man bör tillföra mycket fukt till huden! Det är en självklarhet. Tänk dig själv att vara utan vätska/vatten, vad törstig du blir- och uttorkad. Huden behöver fuktighetsgivande ämnen för att hålla sig frisk, smidig, klar och spänstig. Fukt behövs för att även andra funktioner i huden skall fungera korrekt.
Förutom att använda dig av rätt ansiktskrämer och ansiktsmasker kan du även göra en riktig fuktighets-kur.


Tips: Prova Gildas Hydro Ampoule- en fuktgivande ampull för kurbehandling hemma. Hjälper huden att reglera fuktigheten samt gör huden spänstig och slät. Finare linjer förbättras under ampullens verkningstid. Dessutom doftar ampullen väldigt gott.


        

I senaste Gilda Magazine tar vi upp ett ämne om hud och vätska-TEWL. Nyiken på vad det är?
Bli prenumenant så skickar vi ett ex till dig där du kan läsa om bla TEWL.
Detta är helt kostnadsfritt.

 


Gilda Cosmetic reser till Italien


Den 9-12 Mars kommer vi att befinna oss på världens största skönhetsmässa-Cosmoprof i Bologna, Italien. Det blir andra året i rad som vi ställer ut och det ser vi verkligen fram emot. På mässan ska vi promota vår fantastiska hudvårdsserie GILDA så att även hudvårdsexperterna utomlands kan se vad vi har att erbjuda. Detta kommer att bli mycket spännande och givande. Så på dagtid ska vi jobba hårt på mässan med att knyta kontakter och på kvällarna blir det att njuta av den goda italienska maten...


Bilder från 2011
Fet hud med pormaskar?


Har du problem med fet hud och har lätt för att få pormaskar?

"Fettet" du känner på huden kallas för talg. På hudens yta har vi alla ett mycket tunt lager av talg, som gör att huden kan behålla sin smidighet och inte torka ut. Talget bildas i särskilda fettbildande körtlar, talgkörtlarna. Produktionen av talg är till stor del hormonellt betingad. Det är därför många tonåringar drabbas av acne i puberteten, då nivåerna av olika könshormon helt naturligt stiger i kroppen. Särskilt manliga könshormon, androgener, stimulerar tillväxt och aktivitet i talgkörtlarna. Ibland blir utförsgången igentäppt av talg och vi får en pormask, en komedon.

När du upplever att huden känns extra glansig och du vill göra en ordentlig uppfräschning har vi en "gammal nyhet" att presentera. Vi har nyligen fått in Deep Clean Clay mask (tidigare Clay Mask) i vår nya stilrena design. Innehållet är detsamma men en aning fylligare. Lermasken djuprengör, absorberar överskott av talg, lugnar och ger en jämnare hudton. En fet, oren hud upplevs genast fräschare!Deep Clean Clay Mask 50 ml, 295 kr


Behov av en vitaminkick?


Har huden blivit torr och livlös under vintern? Då behöver din hud en riktig vitaminkick! Gilda Cosmetic har lösningen- Äntligen har vi fått in "Revitalising Mask" som tidigare hette Vital mask.

Revitalising Mask gör att huden blir slätare, spänstigare och får en frisk och fräsch lyster. Perfekt för mogen, torr och näringsfattig hud som behöver en näringsrik vitaminkick.

Innehåller Betakaroten, ett förstadium till A-vitamin och Bokknoppsextrakt som verkar cellförnyande och stärkande för hud och ytliga kärl. Aminosyror och Sheasmör är skyddande, vårdande och återfettande vilket fördröjer hudens åldrande. Doftar fräsch solmogen apelsin.
2012


Vi på Gilda Cosmetic hoppas att ni har haft ett härligt Jul- och Nyårsfirande. Nu laddar vi inför ett händelsrikt 2012 och för vår del kommer det att bli ett år med spännande nyheter för våra kunder...


Detta hände strax innan 2012 hos oss för er som inte såg:


Gilda Cosmetics sponsrade Sveriges Man i december-numret av Hänt Extra! Healing Foot Cream, Intensive Hand Treatment och 24Cream fick de lyckliga finalisterna ta del av.

Gildas Calming Mask var med i senaste numret av Tara! Ansiktsmasken innehåller lugnande vallört samt återfuktande och skyddande alger - perfekt i stressade vintertider när huden behöver lite extra omvårdnad.


RSS 2.0