Dagens kroppsprodukt


Dagens kroppsprodukt är Healing Foot Cream!

Har du missat den senaste nykomlingen så kan vi starkt rekommendera dig denna fräscha och vårdande produkt. Nu dröjer det inte länge tills sommarskorna och sandalerna kommer ut ur garderoben. Hudvårdssalongerna får allt mer pedikyrer inbokade eftersom alla vill ju ha snygga fötter.

Gildas Healing Foot Cream innehåller naturliga oljor rika på A-, D- och E-vitamin, Sheasmör som reparerar och mjukgör torra fötter. Gildas Deep Moisture Complex hjälper spruckna hälar och ger näring till torra fötter. Lämnar ingen fet hinna och har en fräsch doft av gurka och melon.


               

 


Vad är Rosacea?


Rosacea är en hudsjukdom som ger rodnader, knottror och varblåsor i ansiktet. Rosacea kallas även för ”vuxenakne”, men i själva verket är det ingen akne. Ungefär 10 procent av vuxna lider av sjukdomen och den drabbar främst kvinnor. Man vet inte exakt varför rosacea uppstår, men man tror att det beror på att mekanismer som styr blodkärlens funktion i ansiktshuden på något sätt startar inflammationen.


Har man Rosacea måste man behandla huden som allra känsligast och använda hudvårdsprodukter som är speciellt framtagna för känslig hy. Använder man för straka och aktiverande produkter kan sjukdomen förvärras. Man ska också undvika saker som ökar blodkärlsgenomströmningen till ansiktshuden som starkt kryddad mat, kyla, värme, sol och alkohol.


Det finns flera läkemedel som kan ha effekt. Roaccutan kan hjälpa men har många negativa biverkningar. En mer skonsam behandling som har visat sig hjälpa och som dessutom är receptfri är Vitamin B5. Vanliga symptom:


·     Små röda kvisslor och ojämnheter i huden, en del varfyllda

·     Rödhet och inflammation

·     Små synliga blodkärl i ansiktet

·     Känslig hud


Produkter ur Gilda-serien som passar en rosacea-hud är:
Cleansing Milk Makeup Remover, Vitamin A Retinol och Calming Mask.


Missa inte!


Snart är nya Gilda Magazine ute! Om du inte redan prenumenerar på tidningen så kan du anmäla dig här. Det är helt gratis! I det kommande numret skriver vi om Gilda Cosmetic´s alla nyheter och en guide för dig som vill hitta rätt ansiktskräm.

Dagens hudvårdsprodukter


Dagens två hudvårdsprodukter är:

Exfoliating Face Polish. Varför? Våren är på insprång och vi vill bli av med gammal vinterhud och få ny lyster och energi i huden! Samma sak som att vår kreativa sida börjar väckas till liv igen och vi börjar spana efter färgsprakande nya vårkläder, ny inredning till hemmet, nya godare vanor mm.

Vitamin C Ampoule. Varför? Tack vare peelingen innan hjälper vi detta fantastiska specialserum att absorberas mer effektivt och resultatet blir bättre. Vitamin C Ampoule används som en kur i ca 5 dagar och huden blir mjukare, jämnare, får ny energi och blir mättad på fukt.


Alltså- två effektiva produkter som ger ett direkt resultat! Passar både kvinnor och män.

Tillbaka i Göteborg


Nu är vi klara med årets stora mässor! Här kommer en kort sammanfattning:

Den 12 Mars bar det först av till skönhetsmässan Cosmoprof i Bologna. Ett snöoväder drog in över Göteborg samma morgon vilket gjorde att vi nästan missade flyget men klarade det i sista sekund.

Mässan bestod av 36 byggnader med ALLT som har med skönhet att göra! Vår monter blev populär och vi fick en hel del intressanta möten. Förutom en upplevelserik mässa fick vi njuta av god mat och tidig vår.


Några dagar senare bar det av till huvudstaden där Hud och Kosmetik-mässan ägde rum. En fackmässa för oss i Hälso/skönhetsbranchen. Där träffade vi en hel del gamla kollegor från branchen och även där fick vi nya kontakter.


Vi sammanfattar dagarna med lite bilder från Bologna och Stockholm:Hud och Kosmetikmässan


Cosmoprof Bologna


Då var det bara 2 dagar kvar tills vi på Gilda Cosmetic reser till Italien, där vi ska medverka på världens största skönhetsmässa! Det ska bli väldigt roligt och spännande tycker vi och hoppas på många spännande möten och nya kontakter. Vi är tillbaka den 13 mars igen och då lägger vi upp lite bilder från mässan och Bologn

RSS 2.0