Nya Gilda Magazine ute!


Missa inte nya Gilda Magazine!
I detta nummer skriver vi bla om hur du ska sköta din hud i vinter, makeup-tips mm!
Vill du bli prenumenant helt gratis? Klicka här


Event på Gilda Salongen!


Till dig i Göteborgs-området:

På måndag 31 Oktober kl 16-20 har vi ett event för befintliga och nya kunder!
Hudterapeuterna Heidie och Jenny finns där och ger dig skönhetsråd, gratis hudanalyser och information om våra behandlingar. Vi bjuder på frukt och dryck och bokar du in dig på en behandling just denna dagen får du 50% rabatt. Missa inte detta! Ni hittar oss på Sportlife Exclusive mittemot GöteborgsOperan!
En räddare i vinter


Du som har en mycket torr och ömtålig hud kan nu känna dig lugn. En av våra storfavoriter, Nourishing Cream, har äntligen kommit tillbaka lagom till vintern. Nourishing Cream är fylld med havtorn och näringsrika ämnen för en torr, mogen och solskadad hud.

Innehållet är detsamma som tidigare men däremot har vi bytt ut förpackningen mot samma stilrena förpackning som Perfect balancing Cream och 24-h Cream, dvs 50 ml airless-flaska. Detta är vi mycket glada för!
Nourishing Cream finns i samma stilrena air-less flaska som
Perfect Balancing Cream ovan, men med nya loggan.Punktbehandla!


Vill du ha något utöver det vanliga som ansiktskräm, rengöring mm? Prova ett av Gildas specialampuller som arbetar extra mycket på det din hud behöver. En ampull används morgon och kväll och räcker i 1-2 dagar.

Hydro Ampuole-återfuktande och utslätande
Vital Ampoule-närande och utslätande
Sensitive Ampoule-lugnade och stärkande
Clean Ampoule-djuprengörande


           

 

 


Visste du detta om ansiktsmassage?


Ansiktsmassage sätter igång blodcirkulationen i ansiktet. Med ökad blodcirkulation får huden en fin och frisk färg och en ökad blodcirkulation stimulerar hudens reparationsmekanismer. Ansiktsmassage frigör även spännningar och stärker muskulaturen vilket har en god effekt mot slapp och åldrande hud. Påsar under ögonen orsakat av vätska reduceras också tack vare dränaget som sker.


Du kan massera ansiktet själv varje kväll. Massera med cirkulerande rörelser inåt,utåt. Använd gärna en vegetabilisk olja, ex risgrioddsolja som innehåller bra vitaminer för huden. Du kan också blanda i lite eterisk olja som passar just din hudtyp.

En Hudterapeut vet vart alla dina ansiktsmuskler sitter, hur de ska masseras och är utbildad med speciella massagegrepp för ansiktet. Boka en ansiktsmassage hos din Hudterapeut idag!


En förfriskning av ros


Arbetar du framför datorn? Känner du dig torr och stram i huden? Känner du att din hud behöver uppfräschning och fukt under dagen?

Då borde du testa favoriten och klassikern Hydrating Lotion!
Ett milt, alkoholfritt ansiktsvatten som binder fukt och ger näring till huden.  Sprayas över makeup för att återfukta och göra makeupen mer hållbar. Doftar ljuvlig ros.


Månadens behandling


Ni i Göteborgs-området har väl inte missat månadens erbjudande på Gilda Salongen? Passa på att boka nu! Tiderna tar snabbt slut! Se behandlingsmeny här.


En perfekt behandling att njuta av i höst!


Tack Zaida på Daisybeauty!


Gildas nya Intensive Hand Treatment är redan omskriven i media. Zaida som skriver om skönhet på skönhetssajten daisybeauty.com la in en fin recension. Tack Zaida!
Gå in och kika på bloggen här


Makeup-tips inför helgenTätt sittande ögon
 • Skapa illusionen av att ögonen sitter längre isär
 • Accentuera de yttre ögonvrårna där fransarna skall vara längst och färgen som mest intensiv
 • Ljus skugga på den inre halvan av ögonlocket och en mörkare i den yttre ögonvrån

 Ögon långt isär
 • Accentuera de inre ögonvrårna
 • Lägg en mörk skugga i ögonvrån och fortsätt gärna uppåt mot ögonbrynet
 • Lägg ljusare toner utåt mot den yttre ögonvrån
 • Koncentrera sedan det tredje och fjärde lagret mascara till fransarna mot inre ögonvrån

Djupt liggande ögon
 • Lägg en mörk skugga ovanför den naturliga globlinjen. Fyll sedan i den naturliga globlinjen med en ljusare skugga och låt den fortsätta ner över hela ögonlocket
 • Ovanför den mörka skuggan kan du lägga en highlighter
 • Gör sedan en mörk markering längs franskanten och förstärk den uppåt, just där fransarna slutar i den yttre ögonvrån
 • Avsluta med massor av mascara runt hela ögat

 
Ledsna ögon
 • Applicera en eyeliner från inre ögonvrån.  Följ franskanten till tre fjärdedelar av ögats längd, sedan”lyfter” du den yttre ögonvrån genom att svänga linjen uppåt
 • Tona ögonskuggorna utåt-uppåt enligt samma mönster
 • Applicera mascara på de inre fransarna, men låt de yttre fransarna vara omålade för att undvika att ”tynga ned” ögat
 • Dra en linje med ögonpenna längs hela den undre fransraden. Svep linjen uppåt utan att möta den övre linjen

 Mandelformade ögon
 • Skugga både den innersta och den yttersta delen av ögonlocket
 • Tona uppåt-utåt. I mitten av ögonlocket och upp mot ögonbrynet kan du applicera en ljusare highlighter
 • Lägg sedan lite färg nedanför den undre franskanten
 • Applicera mascara runt hela ögat

Gilda Cosmetic önskar dig en härlig helg!


Envisa pigmentfläckar

 
Pigmentfläckar är något som ofta uppstår, speciellt på kvinnor.
Man kan få ljusa, mörka eller vita fläckar i ansiktet. Oftast förekommer pigmentfläckarna på kinderna eller pannan men det kan även förekomma vid hårfästet och överläppen.
En del pigmentfläckar har med kroppens hormoner att göra och kan drabba gravida eller kvinnor som äter p- piller.
Även vissa mediciner och kemiska preparat tillsammans med solexponering kan orsaka pigmentfläckar.
Åldersfläckar kommer med åldern och är en blandning av hormonell och solskadad hud.

Finns det behandling mot detta?
Det finns olika sorters laser som arbetar effektivt mot pigmentfläckar. Vid ytliga färska pigmentfläckar kan en AHA-kur ha en blekande effekt och även vid användning av AHA-produkter. Mikroabrasion/Skinabrasion har också en god effekt. Man bör använda hög solskyddsfaktor då UV-strålningen är en av orsakerna till pigmentfläckar.


Bilden nedan är en tjej som hade fått kraftiga pimentfläckar i ansiktet av en kemisk peeling som hon hade köpt av ett känt hudvårdsmärke. Antagligen hade detta uppstått i samband med solexponering. Hon testade Gildas AHA-kur och uppnådde ett fantastiskt resultat. 


                                                        Före                                   Efter
Nyöppnad skönhetssalong: Njuta!


Gilda Cosmetic har en ny återförsäljare som vi med stolthet vill nämna i bloggen.
Den 8 oktober invigdes skönhetssalongen Njuta i Kumla.


Njutas skönhetssalong är en oas där du kan stanna upp och serveras en riktigt skön och rofylld stund. Linnéa och Malin erbjuder en unik och personlig miljö som känns i hela kroppen och där du alltid möts av en varm och välkomnande atmosfär.

Njuta är en plats för kvinnor och män som vill unna sig själva lite omvårdnad och du kan hitta ett brett utbud av behandlingar från topp till tå. Njuta är en upplevelse för både kropp och själ.

Bor du i närheten så passa på att boka en behandling här.


 


Bilder från Invigningen

Välkommen till Njuta!


 


Nourishing Cream


Snart är äntligen Gildas efterlängtade Nourishing Cream tillbaka. Pga byte av producent har det tagit sin lilla tid med att få vissa produkter. Förra veckan kom Healing Foot Cream och 24 h Cream och nästa på tur är Nourishing Cream.


Nourishing Cream är en otroligt vårdande och näringsrik kräm som passar torr hud och hud med rosacea, eksem, brännskadad och solskadad hud. I Nourishing Cream ingår Havtornsolja, essentiella fettsyror som Omega 3,6,7 samt A och E-vitamin. Havtornsbär innehåller en stor mängd antioxidanter vilket fördröjer hudens åldrande och har en reparerande verkan på skadad hud.Bota tröttheten i höst!


Börjar du känna dig trött och låg på energi nu när det börjar bli mörkare och kallare? I hälsokostbutikerna kan du hitta ett antal produkter som ska verka uppiggande men det finns också andra alternativ, Aromaterapi och frukt är några av dom!

Aromaterapi- Investera i en aroma-lampa och ett par eteriska oljor för lite variation. Ex:

 • Bergamottolja med sin fräscha söta citrusdoft anses pigga upp sinnet. När man känner sig dämpad av vardagens tunga krav kan den hjälpa dig att se ljusare på dagen.
 • Den fräscha söta doften av apelsin är upplyftande och skingrar dystra tankar. Blanda gärna apelsin med någon kryddig olja som kanel eller kryddnejlika under vintertid om du känner dig trött och håglös.
 • Doften av Citrongräs är frisk och citrondoftande. Den är upplyftande och inspirerande.
 • Grapefruktoljan ger både kroppen och själen ny energi och nya impulser. När du känner dig utarbetad eller har jetlag kan ett bad med Grapefrukt få dig att hitta din rätta balans igen.
 • Doften av Pepparmynta är mycket frisk. Den ger dig en kick och passar bra när du behöver mer fokusering.

Sen vet vi alla att färsk frukt och grönsaker ger mycket energi inifrån och chansen att du håller dig frisk är större. Blanda ett antal olika frukter tillsammans med färsk juice/naturell yoghurt varje morgon. Det ger dig en bra start på dagen!


 

 


Hudterapeuten svarar:


Elina frågar:
Jag är småbarnsmamma till två småttingar och undrar vad man kan göra att helt enkelt se piggare ut. Det är lätt att man går runt med röda,svulla ögon efter sömnlösa nätter eller helt enkelt känner sig sliten emellanåt!

 Svar: Här spelar hela hudvården en viktig roll. Använd regelbundet rengöring, ansiktsvatten,
 ögonkräm/serum och en ansiktskräm. Massera även ansiktet på kvällen innan läggdags för att gå igång cirkulationen. För svullna och trötta ögon är Gildas Anti Ageing Serum och Perfect Eye Cream fantastiska produkter. Att vara småbarnsföräldrar är tufft ibland. Se till att få vila när du får chansen. Släpp alla måsten som tvätt och städ emellanåt. Ta in en weekend på något SPA för dig själv eller med din man. Ät sunt och försök motionera. Allt detta kommer att göra dig lite piggare.

 

Pia frågar:
Jag har problem med hälsprickor. De är ganska djupa och nu får jag ont när jag går. Finns det något bot mot detta?

Svar: Du behöver besöka en hudterapeut eller en fotvårdsspecialist som kan hjälpa dig med dina fötter. Det kan hjälpa att avlägsna eventuella förhårdnader och kanske ”limma” ihop de djupare sprickorna. Använd en fet och mjukgörande kräm och smörj in i sprickorna minst 2 gånger om dagen. Gildas nya Healing Foot Cream skulle göra susen för dina fötter. Den återfettar, mjukar upp och har en god effekt mot torr hud och hälsprickor.


Lisbeth frågar:
Har ni några produkter som passar en riktigt känslig och skör hud? Jag har nämligen rosacea och behöver ha produkter som är milda och lugnande. MVH Lisbeth

 Svar: Du behöver ha riktigt milda produkter och skyddar din hud och inte är för starka. Gilda Cosmetic rekommenderar följande produkter till dig, men för att veta exakt borde du ändå gå till en av våra hudterapeuter som kan göra en bedömning med egna ögon.

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover
Balansering: Calming Lotion
Vårdande och närande: Vitamin A Retinol, Nourishing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Calming Mask Johan frågar:
Har ni någon återförsäljare i Göteborgsområdet?

Svar: I dagsläget har vi följande återförsäljare i Göteborg: Salong oss, Gilda Skolan, Gilda Salongen i Sportlife Exclusive, Hudterapeuten, Perfect Skin By Maria, Dermatica och Wellness Tiffany.Sandra frågar:
Jag ska snart gifta mig, har ni några tips på en bra bröllops-makeup? Borde jag göra någon ansiktsbehandling innan?


Svar: Du kan göra en ansiktsbehandling ca 10 dagar innan bröllopet. Du ska inte göra det en dag innan då en utrensnings-process kan sätta igång. Du kan också färga fransar och bryn några dagar innan bröllopet. När det gäller makeup och man inte har mycket kunskaper själv så är det ett måste att boka en makeup-artist som kan lägga en perfekt makeup. Här är några klassiska tips på en bröllopsmakeup: 1. Använd inte guld, pärlemor eller andra skimrande effekter- de kan blända och ställa till problem i samband med fotografering. 2. Använd en primer som jämnar ut huden, grunda med foundation och pudra väl. Gå över fetare partier två gånger med löst puder. 3. Borsta ur brynen och forma väl. 4. Grunda med ljus skugga, ex rosa, benfärgad eller vit- kring hela ögat. 5. Därefter kan du använda en matt, färgad skugga i en naturlig färg som grått eller brunt. 6. Ta hänsyn till färgen på brudklänningen och även brudbukettens färg. Ett tips är att göra en kur med Gildas Vitamin C Ampoule innan som ger dig en fin lyster! Lycka till!


Lena frågar:
Jag har problem med finnar och är nu 30 år! Borde inte detta problem lägga sig nu då jag inte fortfarande är tonåring! Finns det några bra produkter mot vuxen-acne??


Svar: Tyvärr kan detta problem hänga med en bit upp i åldern. Oftast så blir problemen mildare ju äldre du blir. Du kan själv bidra till att problemen minskar genom att använda rätt sorts produkter men att också regelbundet besöka en hudterapeut som kan ge dig en rejäl portömning månadsvis. Gilda Cosmetic rekommenderar följande produkter men som vi nämnt tidigare så borde du gå till en av våra hudterapeuter som kan göra en bedömning med egna ögon.
Rengöring:
Cleaning Oil

Balansering: AHA Lotion
Vårdande och närande:
Vitamin A Retinol, Moisturising Cream
Vårdande för ögonhuden:
Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: AHA Mask, Clay Mask
Punktbehandling: Clean Ampoule, Hydro Ampoule


 

Tack för alla frågor som kommit in!


En efterlängtad familjemedlem i GildaserienNu har Gildas nya produkt, Healing Foot Cream äntligen kommit! Rykande färsk från vår producent har den nu nått vårat lager och snart finns den i vår webb-shop och hos våra återförsäljare.

Healing Foot Cream hjälper torr hud och trötta fötter. Den innehåller naturliga oljor rika på A,D och E vitamin. Sheasmör och Gilda Deep Moisture Complex hjälper spruckna hälar, återfuktar, mjukgör och ger en massa näring utan att läman en fet hinna. Dessutom doftar den helt fantastiskt gott och fräscht!Veckans makeup tips!


Om du har fet hy och vill ha en foundation som sitter hela dagen så kan man grunda med en lätt fuktighetscreme och ett löst puder. Gör såhär:

 • Börja alltid på väl rengjord hud.
 • Ta en liten mängd Gilda Moisturising Cream och smörj in huden.
 • Applicera riktligt med löst puder och buffa in med Gilda kabukiborste.
 • Buffa därefter in ditt mineralpuder eller puderfoundation med samma borste. Om du behöver mer täckning så kan man rulla Kabukin med foundation över specifika områden för att ge extra täckning.
 • Skulptera fram dina kindben med en matt bronzer och gör dina kinder rosiga med hjälp av ett vackert rouge. Applicera rouget på den runda delen på kinden och tona uppåt utåt. Tänk på att ditt ansikte ser som mest harmoniskt ut om du har rouge och läppfärg i samma ton.

För att ge din hud en perfekt finish så kan man med fördel spraya lite uppfräschade ansiktsvatten som Hydrating lotion efteråt för att ge lite extra fukt och fixera makeuppen.

Se professionell ut som en makeup-artist med Gildas snygga makeup-bälte och penslar!


Veckans Hudtyp: Mogen hud!


Mogen hud kallas även för åldrande hud och kännetecknas av att den är förslappad och rynkig. Den kan ha utsatts för förtidigt åldrande genom påverkan av sol, kost, avgaser och annan yttre påverkan. Allt för mycket solande leder på lång sikt förtidigt åldrande. Mogen hud har ofta solfläckar och pigmentfläckar. Hur man har behandlat huden när man var yngre börjar nu visa sitt resultat.
Mogen hud beror på att produktionen av kollagen har minskat (det ämne som gör huden elastisk). Här är det extra viktigt att arbeta med att förebygga. Använd produkter som stimulerar cellproduktionen, ger näring, fukt och motverkar fria radikaler, gör huden mjuk och smidig. Mogen hud behöver extra omvårdnad med näring, fukt och antioxidanter och en bra cirkulation i huden är viktigt. Huden påverkas lättare av yttre påfrestningar och det är extra viktigt att tillföra huden vitaminer och mycket fukt.

Gilda Cosmetic rekommenderar:

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil
Balansering: Hydrating Lotion, AHA-Lotion
Vårdande och närande: Vitamin A Retinol, Nourishing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Revitalising Mask (Vitalmask), AHA Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Vital Ampoule


RSS 2.0