Nyttig julmat för hud och kropp


Nu börjar snart alla julbord. Hela december månad lockas vi av stora julbord och vi äter i mängder! Här kommer en lista på julmat som faktiskt är nyttig både för din kropp och hud.

Lax- innehåller Omega-3 fettsyror, D-vitamin som ger starkare skelett och tänder, Vitamin B12 är bra för hjärnan och tillverkning av DNA och blodkroppar samt cellförnyelse.

Sill- är mycket rik på Omega-3 fettsyror, Vitamin D, Selen och Vitamin B12. Hud och leder får ett får ett nödvändigt smörjmedel av fiskens nyttiga fetter.

Kål- Kål är bland det nyttigaste vi kan äta. Innehåller gott om antioxidanter, växtämnen, betakaroten (A-vitamin) samt C- och E-vitamin. Dessa är bra för hud, hjärnan, immunförsvaret samt hjärta och kärl. Kål innehåller också olika svavelämnen som skyddar mot cancer och stärker hud, hår och naglar.

Ägg- innehåller folsyra, selen, D-vitamin, mycket B12 och B2. Det gör att ägg är bra för hjärna, nerver och blodbildning samt immunförsvaret. Hjälper till att reparera celler samt DNA-uppbyggnad. 

Sallad och grönsaker- Glöm inte grönsaker och frukt! Apelsiner, äpple, clementiner, tomat, mörk sallad mm. Mörk sallad innehåller mer antioxidanter än ljus.

Rödbetor- supernyttiga! Rödbetor renar och stärker immunförsvaret. De innehåller mängder med antioxidanter som håller oss friska. Rödbetor stärker blodet och anses förhindra cellmutationer som annars leder till cancer.

Nötter- Mandel innehåller nyttiga mineraler, vitaminer och oljor som ger fin lyster åt huden, skydd åt hjärtat och sänker blodtrycket. Valnötter är rika på omega 3-olja, B- och E-vitamin, zink och magnesium. Valnötter är bra för hud, hjärta, blodcirkulation samt kolesterolvärdet. Paranötter innehåller mycket selen, fosfor och magnesium. Dessa mineraler är bra för celler, nerver och muskler. Selen skyddar mot fria radikaler, är bra för ämnesomsättning och huden. Cashewnötter innehåller gott om zink, magnesium och E-vitamin. Zink är bra för celler, hormoner och skelettet, medan E-vitamin är bra för hud, hjärta och hjärnan.

Hemlagat julgodis- bästa alternativet. Nyttigt blir det om du använder ingredienser som nötter, torkad frukt och mörk choklad med minst 70% kakaohalt.

(källa sund.nu)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0