Reflexologi?


Vad är Reflexologi? Detta går till som så att man tyder och behandlar obalanser i kroppen genom att trycka på olika reflexzoner under foten. Dessa punkter motsvarar alla kroppens delar och man kan således behandla hela kroppen genom foten, allt från huvudvärk, magkrämpor men även smärtproblematik i muskler och leder. I norden kallas behandlingsformen Zonterapi men i större delen av världen Reflexologi och är en av världens äldsta läkekonster.


Zonterapi/Reflexologi stimulerar kroppens eget självläkningsystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta system. Det är också en fin metod att hålla sig frisk på och som en förebyggande behandling. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck.
Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen. En zonterapibehandling kan alltså användas både till att lokalisera och åtgärda.


Reflexologi används bland annat i aromamassage, som första steg så att man på så sätt kan välja ut rätt aromatiska oljor för specifika behov. En mycket spännande metod!
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0