Mikroinkapslade vitaminer?Gilda´s hudvårdsprodukter har en unik RND™-teknik. Vad är det?

A- och E-vitamin samt Mentol och Havtornsolja i våra ansiktskrämer är skapade med hjälp av en unik RND™-teknik som betyder Release on Demand. Tekniken bevarar ingredienserna färska genom att isolera dem i kapslar. Först när dessa kommer i kontakt med huden och smörjs in brister de och vitaminerna frigörs.

Att vitaminerna isoleras innebär att livslängden ökar markant, samtidigt som oönskade kemiska reaktioner (inklusive oxidation) och dålig lukt förhindras. Kapslarna har hög stabilitet och hållbarhet. Vitaminernas ursprungliga egenskaper kan därför bevaras under hela tillverkningsprocessen samt under en längre tids lagring. Kapslarna brister endast genom mekaniskt gnuggande på hudytan. Tester visar att så mycket som 95-97% av de färska, aktiva vitaminerna hamnar direkt på huden vid insmörjning.

Vitaminer kännetecknas för deras anti-ageing och vitaliserande effekter på huden. Ofta har vitaminer i sig inte någon lång livstid och det är svårt att bevara dem färska. Andra svårigheter är deras oförmåga att överleva i vattenbaserade produkter och att de kan irritera huden i koncentrerad form. RND™-tekniken hjälper däremot till att bevara vitaminerna färska och bevarar deras positiva effekter under en lång tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0