Så får du snygga naglar


Att fila naglar – hur gör man?

Rätt sätt att fila en nagel är att arbeta från sidan in mot mitten. Fila aldrig fram och tillbaka. Nageln skall filas till en oval eller fyrkantig form. Du skall med andra ord inte fila bort stödkanterna på sidan - en spetsig nagel har lättare att gå av. Vinkla filen en aning för att undvika ”kjolar” under nageln. Kom ihåg att en alltför grov fil kan få nageln att skiva sig.  För naturliga naglar passar en grovlek på 240 gritt.


Polera mera!

Ojämna, gula och grova naglar mår mycket väl av att bli polerade, det gör dem både slätare och vitare. Dessutom håller nagellack bättre. Börja med att fila nageln på längden och trestegspolera sedan. Börja med den grova ytan, fortsätt med den mellangrova och avslutar med att finpolera nageln. Varje moment bör ta cirka 15 sekunder. Arbeta tvärsöver nagelplattan. Kom ihåg att grovpolera högst en gång i månaden. Är nageln torr och fnasig rekommenderas olja morgon och kväll, det gör nagelstrukturen mer elastisk.


Hur håller man lackade naglar fräscha?

Först och främst, använd inte nagellacksremover mer än en gång i veckan - det torkar ut nageln. Börjar lacket flagna, lägg på ett nytt lager färgat lack och avsluta med överlack. Det är också bra att lägga på överlack varannan dag, så håller färgen längre. Rulla istället flaskan upp och ner mellan dina händer så att innehållet verkligen blandas. På det viset värmer du upp lacket, som tunnas ut och blir mer lättmålat. Samtidigt håller lacket längre genom att ingen luft kommer ner.

Gilda rekommenderar:

Scratch Nail Food och 3-stegspolerare. Scratch Nail Food är en ren naturprodukt, framställd av kallpressade sesamfrön. Den innehåller även myrrah och lavendel. Den gör nageln stark och elastisk så att den klarar smällar och ej går av så lätt utan istället böjer sig. Scratch Nails har även nagellack i alla möjliga vackra färger och riktigt bra nagelfilar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0