Använder du rätt ansiktskräm?


Är man inte hudterapeut och aldrig har fått en hudanalys utförd är det inte alltid lätt att veta om man använder rätt produkter. En fet hudtyp som till exempel använder produkter för en torr hudtyp, kan göra att problem med komedoner och talgöverskott förvärras. En torr hudtyp vill man stimulera talgproduktionen på medan på en fet hudtyp vill man dämpa/balansera talgproduktionen.

En kvinna i 22-års åldern kontaktade oss om denna händelse. Hon hade köpt en ansiktskräm för en torr hudtyp då hon kände sig torr i huden men hade fått mer problem med glansig hud och komedoner efter detta. Vi gjorde en hudanalys på henne och kom fram till följande: Hon hade fet hudtyp och var yttorr. Det vill säga att överhuden är uttorkad men är fortfarande fet under. Hon ska fortfarande använda produkter för fet hud. Yttorrheten kan man behandla på andra sätt som med peeling och AHA-produkter.

Vilken Gilda-kräm är den absolut bästa för fet hudtyp nu då? Moisturising Cream! Krämen ger maximalt med fukt och fett i lagom mängd. Dessutom absorberas den fort och ger ifrån sig en matt yta.


Moisturising Cream innehåller bla squalane från oliv som gör huden mjuk och len


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0