Normal hudtyp


Har du aldrig haft problem med din hud? Då är chansen stor att du har en normal hud. Men tro det eller ej men denna hudtyp är faktiskt mer ovanlig än normal. De flesta är antingen lite för feta eller för torra i huden.

Normal hud förekommer vanligtvis hos yngre personer men tenderar att bli torr med stigande ålder. Normal hud kännetecknas som klar, mjuk och smidig, har samma struktur överallt och är jämnt pigmenterad. Du har varken feta eller torra partier i ansiktet och är inte särskilt känslig för klimat och kosmetika. Talg och svettkörtlar fungerar bra och du har en jämn balans av både fett och fukt. Du har sällan problem med pormaskar men dyker de upp så är det oftast någon enstaka i T-zonen- panna, näsa och haka.

Hur ska du sköta en normal hudtyp?


Även om du har normal hud så är den inte underhållsfri. Risken att huden blir torr med stigande ålder är stor och kan lätt kännas matt och grå om du inte sköter huden. Därför är det viktigt att vårda med rätt rengöring och krämer som tillför fukt, näring och skyddar mot skadlig påverkan. På så vis kan du bibehålla hudens kvalitet långt upp i åren. En bra regel: Det är lättare att förebygga än att bota.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0