Humektant?


Humektanter
( latin humectare (att fukta) och humectus (fukt) ) är ett samlingsnamn på ämnen som kan absorbera och behålla fukt från luften.

I hudvård så använder man humektanter för att återfukta huden och hjälpa huden att bevara den fukt som finns. För dem som lever i ett modernt samhälle där vi är utsatta för föroreningar och stress är det viktigt att ha en bra och fungerande hudvårdsrutin. I hudens yttersta lager finns det ämnen som hjälper den att behålla fukten. Dem ämnena kallas NMF (Natural Moisturising Factors) och består av flera vattenlösliga små molekyler. Det är just vattenlösligheten hos NMF som gör att repeterad kontakt med vatten gör att vi får en torrare hud som är kan bli fnasig och obekväm. T.ex om man känner att huden är torr men oljig så saknar huden  vanligtvis tillräckligt med NMF. NMF Består av bland annat Karbamid(urea), Pidolsyra (PCA, Sodium PCA), Aminosyror (Alanine, Creatine, Glycine) Mjölsyra (Lactic Acid), en del salter samt protein. Att tillföra huden extra NMF är ett smidigt och fungerande sätt att öka fukthalten i din hud.



Du finner olika komponenter av  NMF i Gildas Hydrating Lotion, AHA Lotion, Moisturising Cream, Perfect Balancing Cream, AHA Gel, Calming Mask, Vital Mask, Intensive Hand Treatment och Healing foot Cream.



Att återfukta din hud med produkter som innehåller NMF är ett vetenskapligt bevisat och effektivt sätt att bibehålla rätt fuktbalans i huden!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0