Nyttig julmat för hud och kropp


Nu börjar snart alla julbord. Hela december månad lockas vi av stora julbord och vi äter i mängder! Här kommer en lista på julmat som faktiskt är nyttig både för din kropp och hud.

Lax- innehåller Omega-3 fettsyror, D-vitamin som ger starkare skelett och tänder, Vitamin B12 är bra för hjärnan och tillverkning av DNA och blodkroppar samt cellförnyelse.

Sill- är mycket rik på Omega-3 fettsyror, Vitamin D, Selen och Vitamin B12. Hud och leder får ett får ett nödvändigt smörjmedel av fiskens nyttiga fetter.

Kål- Kål är bland det nyttigaste vi kan äta. Innehåller gott om antioxidanter, växtämnen, betakaroten (A-vitamin) samt C- och E-vitamin. Dessa är bra för hud, hjärnan, immunförsvaret samt hjärta och kärl. Kål innehåller också olika svavelämnen som skyddar mot cancer och stärker hud, hår och naglar.

Ägg- innehåller folsyra, selen, D-vitamin, mycket B12 och B2. Det gör att ägg är bra för hjärna, nerver och blodbildning samt immunförsvaret. Hjälper till att reparera celler samt DNA-uppbyggnad. 

Sallad och grönsaker- Glöm inte grönsaker och frukt! Apelsiner, äpple, clementiner, tomat, mörk sallad mm. Mörk sallad innehåller mer antioxidanter än ljus.

Rödbetor- supernyttiga! Rödbetor renar och stärker immunförsvaret. De innehåller mängder med antioxidanter som håller oss friska. Rödbetor stärker blodet och anses förhindra cellmutationer som annars leder till cancer.

Nötter- Mandel innehåller nyttiga mineraler, vitaminer och oljor som ger fin lyster åt huden, skydd åt hjärtat och sänker blodtrycket. Valnötter är rika på omega 3-olja, B- och E-vitamin, zink och magnesium. Valnötter är bra för hud, hjärta, blodcirkulation samt kolesterolvärdet. Paranötter innehåller mycket selen, fosfor och magnesium. Dessa mineraler är bra för celler, nerver och muskler. Selen skyddar mot fria radikaler, är bra för ämnesomsättning och huden. Cashewnötter innehåller gott om zink, magnesium och E-vitamin. Zink är bra för celler, hormoner och skelettet, medan E-vitamin är bra för hud, hjärta och hjärnan.

Hemlagat julgodis- bästa alternativet. Nyttigt blir det om du använder ingredienser som nötter, torkad frukt och mörk choklad med minst 70% kakaohalt.

(källa sund.nu)


1:a Advent


Vi på Gilda Cosmetic önskar dig en mysig 1:a Advent



Önskelista till känslig hud


Givetvis har vi inte glömt dig med känslig och irriterad hud! Det kan vara svårt att veta vad man ska använda för proukter när man har detta tillståndet. Här kommer din önskelista som vi tror med all säkerhet kan lindra dina problem:

1. En skonsam och effektiv ansiktsrengöring- Cleansing Oil
2. Ett lugnande ansiktsvatten- Calming Lotion
3. En vårdande kräm som verkar lugnande- 24h Cream
4. Vårdande för ögonhuden som motverkar fina linjer- Perfect Eye Cream
5. Fuktgivande och lugnande ansiktsmask- Calming Mask
6. Specialprodukt- Sensitive Ampoule



Önskelista till normal hud


Detta är en perfekt önskelista för dig som har en normal hud som du vill bibehålla på bästa sätt!
Här har du ditt startpaketet av bra hudvård:

1. En skonsam och effektiv ansiktsrengöring- Cleansing Oil
2. Ett fräscht fuktgivande ansiktsvatten- Hydrating Lotion
3. En fuktighetsbevarande kräm som skyddar huden- Perfect Balancing Cream 
4. Vårdande för ögonhuden som motverkar fina linjer- Perfect Eye Cream
5. Exfolierande och lystergivande ansiktsmask- AHA Mask
6. Specialprodukt- Hydro Ampoule



Imorgon visar vi önskelistan till en känslig hud



Önskelista till fet/blandad hud


Detta är en perfekt önskelista för dig som har fet/blandad hud och vill ha ett startpaketet av bra hudvård:

1. En skonsam och effektiv ansiktsrengöring- Cleansing Oil
2. Ett fräscht balanserande ansiktsvatten- AHA-Lotion
3. En lätt fuktgivande kräm som lämnar huden matt- Moisturising Cream
4. Vårdande för ögonhuden som motverkar fina linjer- Perfect Eye Cream
5. Djuprengörande och talgabsorberande ansiktsmask- Clay Mask
6. Specialprodukt- Clean Ampoule


Imorgon visar vi önskelistan till en normal hud



Din önskelista till Jul


Vad önskar du dig i julklapp? Du som inte har varit så noga med dina hudvårdsrutiner kanske har ett nyårslöfte att ta hand om dig själv och din hud mer? Eller du som är noga med hudvård och bara vill prova något nytt?
Detta är en perfekt önskelista för dig som har torr/mogen hud och vill ha ett startpaketet av bra hudvård:

1. En skonsam och effektiv ansiktsrengöring- Cleansing Oil
2. Ett fräscht fuktgivande ansiktsvatten- Hydrating Lotion
3. En vårdande, fuktgivande kräm med antioxidanter- Nourishing Cream
4. Vårdande för ögonhuden som motverkar fina linjer- Perfect Eye Cream
5. Vitaminbombad ansiktsmask som återfettar- Vital Mask
6. Specialprodukt- Vitamin C Ampoule






Imorgon visar vi önskelistan till en blandad/fet hud


Mera Physalis!


Hos oss på Gilda Cosmetic har vi varje vecka färsk frukt mån-fre som arbetsteamet med glädje äter av! Det varierar allt från exotiska frukter till klassiska sorter som banan, äpple mm. Detta ger oss mer energi om dagarna och massor av antioxidanter! Ett bär som vi uppmärksammat lite extra och som känns såå vitaminbombad är Physalis. Men vad är Physalis för något mer än ett dekorationsbär??


Physalis hör till samma växtfamilj som potatis och är ett orange-gult bär. Fruktköttet är saftigt och mjukt och innehåller en mängd små mjuka kärnor. Smaken är frisk, fyllig och lite syrlig. Physalis är rika på bioflavonoider, som är starka antioxidanter-bra för hud och kropp. De innehåller fosfor, vitamin A, C, B1, B2, B6, B12. För att vara en frukt var physalis ett högt proteininnehåll på hela 16%. Physalis är även rik på pektin som räknas som en kolhydrat, och är en sammansättning polysackarider som är viktiga för vårt immunförsvar- bra i vinter!


Vårt resonemang blir: ät mer Physalis!



Nytt och Fräscht



Nu har vi äntligen bilder på våra nya och gamla produkter i en ny fräsch design!


      

Nourishing Cream, 24H Cream och Healing Foot Cream- ett måste i vinter



Så får du snygga naglar


Att fila naglar – hur gör man?

Rätt sätt att fila en nagel är att arbeta från sidan in mot mitten. Fila aldrig fram och tillbaka. Nageln skall filas till en oval eller fyrkantig form. Du skall med andra ord inte fila bort stödkanterna på sidan - en spetsig nagel har lättare att gå av. Vinkla filen en aning för att undvika ”kjolar” under nageln. Kom ihåg att en alltför grov fil kan få nageln att skiva sig.  För naturliga naglar passar en grovlek på 240 gritt.


Polera mera!

Ojämna, gula och grova naglar mår mycket väl av att bli polerade, det gör dem både slätare och vitare. Dessutom håller nagellack bättre. Börja med att fila nageln på längden och trestegspolera sedan. Börja med den grova ytan, fortsätt med den mellangrova och avslutar med att finpolera nageln. Varje moment bör ta cirka 15 sekunder. Arbeta tvärsöver nagelplattan. Kom ihåg att grovpolera högst en gång i månaden. Är nageln torr och fnasig rekommenderas olja morgon och kväll, det gör nagelstrukturen mer elastisk.


Hur håller man lackade naglar fräscha?

Först och främst, använd inte nagellacksremover mer än en gång i veckan - det torkar ut nageln. Börjar lacket flagna, lägg på ett nytt lager färgat lack och avsluta med överlack. Det är också bra att lägga på överlack varannan dag, så håller färgen längre. Rulla istället flaskan upp och ner mellan dina händer så att innehållet verkligen blandas. På det viset värmer du upp lacket, som tunnas ut och blir mer lättmålat. Samtidigt håller lacket längre genom att ingen luft kommer ner.

Gilda rekommenderar:

Scratch Nail Food och 3-stegspolerare. Scratch Nail Food är en ren naturprodukt, framställd av kallpressade sesamfrön. Den innehåller även myrrah och lavendel. Den gör nageln stark och elastisk så att den klarar smällar och ej går av så lätt utan istället böjer sig. Scratch Nails har även nagellack i alla möjliga vackra färger och riktigt bra nagelfilar.




Använder du rätt ansiktskräm?


Är man inte hudterapeut och aldrig har fått en hudanalys utförd är det inte alltid lätt att veta om man använder rätt produkter. En fet hudtyp som till exempel använder produkter för en torr hudtyp, kan göra att problem med komedoner och talgöverskott förvärras. En torr hudtyp vill man stimulera talgproduktionen på medan på en fet hudtyp vill man dämpa/balansera talgproduktionen.

En kvinna i 22-års åldern kontaktade oss om denna händelse. Hon hade köpt en ansiktskräm för en torr hudtyp då hon kände sig torr i huden men hade fått mer problem med glansig hud och komedoner efter detta. Vi gjorde en hudanalys på henne och kom fram till följande: Hon hade fet hudtyp och var yttorr. Det vill säga att överhuden är uttorkad men är fortfarande fet under. Hon ska fortfarande använda produkter för fet hud. Yttorrheten kan man behandla på andra sätt som med peeling och AHA-produkter.

Vilken Gilda-kräm är den absolut bästa för fet hudtyp nu då? Moisturising Cream! Krämen ger maximalt med fukt och fett i lagom mängd. Dessutom absorberas den fort och ger ifrån sig en matt yta.






Moisturising Cream innehåller bla squalane från oliv som gör huden mjuk och len


Glömde du pappa?


Ingen gick väl miste om att det var Fars dag igår? Gjorde du det är det inte för sent med en gåva idag istället eller kanske som julklapp!

Här kommer en lista på Gildas produkter som är uppskattade av de äldre männen:

- Cleansing Oil- ansiktsrengöring som kan användas snabbt i ex duschen

- 24-h Cream- ger mycket fukt, känns fräsch med en neutral doft 
   samt lugnar irriterad hud pga rakning

- Clay mask
- djuprengörande och lugnande lermask

- Bath and Shower Gel- en fräsch duschgel för hela kroppen


Pappa kommer garanterat att bli nöjd!

 


Till varmare länder


Allt fler svenskar lockas till varmare kontinenter denna årstiden. November-Mars är vanliga månader då man gärna reser till sol, värme och bad. Glöm inte att köpa ett par bra solskyddsprodukter! Du behöver ha: Solskyddskräm för kropp och ansikte, solstick för läpparna och After Sun!

Gilda tipsar:





Gilda Cosmetic har agentur för tyska hudvårdsmärket Dr. Rimpler. Det är en tysk hudläkare som har skapat hudvårdsserien. Solprodukterna är dermatologiskt testade och är oljefria. Vi kan med egen erfarenhet säga att solprodukterna känns otroligt fräscha, absorberas snabbt av huden, ligger inte kvar på ytan och kladdar samt ger ett väldigt bra skydd. Läs mer om produkterna här.

Köp Dr.Rimplers solprodukter här.

Morotsolja som lindrar


Vi fortsätter att tipsa om vegetabiliska oljor vid olika sorters hudproblem då många inte är medvetna om att det finns. Morotsolja är en kraftigt orangefärgad olja som oftast är utblandad med en annan vegetabilisk olja ex jojobaolja då den inte ska användas i koncentrerad form. Oljan är mycket A-vitaminrik och har däför en viss läkande effekt på torr hud och på självsprickor. Oljan innehåller även C- E-vitamin och karoten som är en mycket bra fuktighetsbevarare. Morotsoljan passar en hud som är: torr, åldrande eller har rynkor, klåda, eksem och psoriasis. Oljan passar bra att använda vintertid då dessa besvär brukar bli värre. Smörj innan du går och lägger dig eller smörj lite under din vanliga dagkräm.



Avocadoolja i väntans tider


Det är ett riktigt babyboom nu! Kroppen går igenom en hel del förändringar både under och efter graviditeten. En del visar inga spår alls efter graviditeten medan andra har lite besvär med extrakilon, hudbristningar mm. Men vad gör lite övervikt och bristningar när man får ett välskapt vackert barn?


Många frågar iallafalll hur man kan förebygga och undvika just bristningar på magen. Detta är givetvis väldigt individuellt om man får bristningar eller inte men något du kan göra är att smörja magen med avocadoolja varje dag, morgon och kväll. Avocadooljan är näringsrik för huden och innehåller A, B, D och E-vitamin. Oljan har förmågan att tränga genom fett, alltså går den lite djupare ner i huden än andra vegetabiliska oljor. Huden blir återfettad och sägs bli mer tålig för den töjning av huden som sker. Helt klart värt att prova!





Vad behöver din hud?


Är din hud fet? Torr? Åldrande? Yttorr? Normal?
Vill du prova en specialprodukt utöver din dag- och nattkräm?
AHA-Gel är en dryg och lättabsorberad gel som man kan applicera ensam eller under sin ansiktskräm. En fet hud kan använda endast AHA-Gel medan en torr/åldrande hud behöver ha en fetare kräm efteråt.

Varför är AHA-Gel så effektiv? Gelen innehåller en mindre dos av AHA-syror som binder fukt, exfolierar, har god effekt mot oren hud eftersom bakterierna trivs inte i den sura miljön som bildas. Gelen innehåller även antirynk-komplexet Argireline vilket har en förebyggande effekt mot fina linjer och rynkor. De som använder AHA-gel under en längre tid upplever att huden känns len, mjuk och spänstig. Produkten arbetar på det din hud behöver.


Köp Gildas AHA-Gel här


Blogginlägg om Gilda


Ännu en känd bloggare som gillar Intensive Hand Treatment och Healing Foot Cream.
Hon var mycket nöjd efter sitt besök på Gilda Skolan I Stockholm förra veckan.


Kika in på bloggen här










Kiss & Make Up recenserar


Återigen har vår nya handkräm fått positiv respons! Ellen F på skönhetsbloggen Kiss & Make Up gillar vår INTENSIVE HAND TREATMENT. I bloggens kriver hon bland annat:
"-För de allra torraste vinterhänderna rekommenderar jag en handolja, men för de allra flesta hudtyper är detta ett fullgott alternativ. Överlag håller Gildas produkter hög kvalitet och är riktigt prisvärda. Denna produkt är inget undantag.."

Det tackar vi för!



Läs bloggen här


Julerbjudande


Tänk att det redan snart är jul! Idag börjar vårt generösa Julerbjudande att gälla!



Detta får du bara inte missa!


RSS 2.0