Solstrålens vitamin


Nu är det inte långt kvar till vår och tänk vilket fantastiskt organ huden då är: D-vitamin bildas i huden efter ett par minuter i solen. 15 - 30 min om dagen täcker dagsbehovet under sommarhalvåret. Under sommarhalvåret får du i dig så mycket D-vitamin som du behöver. Försök att så ofta som möjligt gå ut i solen på lunchen under tidig vår och höst.

Vintertid kan inte kroppen producera D-vitamin. Tänk då på att äta kost som är rik på D-vítamin och kanske tom ta kosttillskott eller vad sägs som en vintersemester till solen? Brist kan bla ge: depression (vinterdepression), dålig aptit, benskörhet, led- och muskelvärk samt hudsjukdomar som psoriasis.


Bra för: Skelettbildningen, nervsystemet, reglerar kalkbalansen i skelett och tänder och motverkar karies. Bra för hud och hår och motverkar hjärt-kärlsjukdomar. Förbättrar även upptaget av mineraler. D-vitamin anses även vara bra för fettförbränningen då det hjälper kroppen att ta upp kalcium. Även bakteriedödande och bra för immunförsvaret, motverkar förkylning, influensa, trötthet och depression.Finns i fet fisk, ägg, mjölkprodukter, kokosfett och berikade margariner. Lättmjölken är även berikad med D-vitamin.

Burk eller tub?


Vad föredrar du till din ansiktskräm? Många kan tycka att fina burkar känns lyxiga. Men är du medveten om vad som händer i din krämburk?

Varje dag stoppar du dina fingrar i burken och låter mängder av bakterier mysa ner sig i krämen. Under en nagel finns tusentals bakterier. Dessutom utsätts krämen för mycket syre vilket gör krämen mindre hållbar och i samband med ökat bakterieinnehåll och smuts kan produktens innehåll förstöras. Köper man en ansiktskräm i burk idag ingår ofta en liten spatel som man kan applicera krämen med istället för med fingrarna. Men det är lätt att man låter den ligga och spateln är inte heller helt fri från bakterier. Mängder av kosmetiska företag världen över går över till tub eller pumpflaska av denna andledning.

Tub och pumpflaska är ett bättre alternativ med tanke på att det blir mer hygieniskt att använda och också mer praktiskt när det gäller produkter för ansiktet. Och designen kan vara minst lika lyxig som en kräm i burk.Gilda`s stilrena design på pumpflaska airless


Strålande hud


Vi vill återigen uppmärksamma Vitamin C Ampoule. Det är en produkt som alltid är aktuell, året runt. När du känner dig trött, livlös och glåmig i huden ska du unna dig en 5 dagars kur med Vitamin C Ampoule.

I locket finns färskt C-vitamin pulver bevarat som bara väntar på att göra nytta i huden! Konsistensen är en lätt och fräsch emulsion med ett innehåll av bla Hyaloronsyra som finns naturligt i huden. Hyaloronsyra är extremt fuktbindande och ökar hudens elasticitet. Resultatet av en C-vitamin kur är: lyster, ökad fuktighet, jämnare och klarare hudton mm. C-vitamin har också en stärkande effekt på kärlen vilket förebygger ytliga blodkärl.     


Ett omtyckt skönhetsmagazin


Du har väl inte missat jan/feb-numret av Gilda Magazine? I detta nummer skriver vi om "transepidermal vätskeförlust" och vad AHA-syror kan göra med pigmenterad hud. Två intressanta ämnen tycker vi som passar in bra på årstiden vi befinner oss i.


Gilda Magazine är Gildas egen kundtidning som tar upp intressanta och aktuella ämnen kring hudvård och skönhet. Nya nummer släpps ca var åttonde vecka. Antal prenumenanter ökar hela tiden. Vill du också bli prenumenant helt kostnadsfritt? Klicka då här.


Är det något speciellt som du vill att vi skriver om? Lämna då gärna en kommentar i bloggen.


Vi på Gilda Cosmetic önskar dig en härlig dag!Punktbehandla känsligheten


Tillhör du en av dom som har väldigt känslig hud? Du kanske aldrig har haft problem förrän nu när den kalla vintern är här. Det tillhör vanligheterna att man kan bli lite extra känslig under den här årstiden. Det finns fler sätt att lindra en känslig hud mer än milda produkter och vårdande krämer. Du kan alltid ge din hud en stärkande kur- du använder en aktiv produkt som i ett par dagar ger din hud maximalt med återuppbyggande ämnen. Med Gildas Sensitive ampoule kan du uppnå fina resultat med din känsliga hud. En hyposensitive ampull som lugnar känslig, röd och irriterad hud. Har en vårdande och utjämnande verkan på linjer och ojämnheter, och där hudirritationer lätt uppstår. Sensitive ampoule stärker och bygger upp huden, samtidigt som den normaliserar och återfuktar. Ampullen har både en snabb effekt såväl som en långsiktigt uppbyggande verkan.


Verksamma ämnen i Sensitive ampoule: Ringblomma som har en lugnande verkan och Marint DNA-extrakt som gör huden motståndskraftigare och skyddar mot yttre påverkan. Dessutom doftar ampullen väldigt gott!


                                                                                                                                               

                                                                   Alla hjärtans dag- din dag?


Unna dig något extra idag! Boka in en ansiktsbehandling, massage, eller ge dig själv lite egentid hemma. Dämpa belysningen, tänd några ljus, ta ett bad och sätt på lugnande musik. Skrubba kroppen med en mjukgörande kroppspeeling, peela även ansiktet och applicera sedan en uppgiggande och fuktgivande ansiktsmask. Sist av allt smörj in ansikte och kropp med en mjukgörande kräm.


Detta gör gott för både kropp och själ i vintermörkret!RSS 2.0