Veckans hudtyp: Fet


Om du har fet hud blir du lätt glansig och oljig under dagen. Talgkörtlarna i huden avsöndrar rikligt med fett- talg. Det är oftast hormonellt betingat. Talget är till för att smörja huden och ska förhindra att fukten avdunstar. När det bildas för mycket talg blir det lätt stopp i porerna vilket ofta leder till blockeringar och större inflammationer i huden. På en fet hud är porerna större och du får lätt orenheter.
Här är det viktigt att du använder milda produkter som rengör och dämpar talgproduktionen. Många med fet hud gör fel och tror att man ska använda starka och uttorkande produkter. Det som händer då är att du torkar ut överhuden och talgkörtlarna producerar automatsikt mer talg, vilket leder till att du blir fetare i huden och problemen blir värre. Fet hud har dock en fördel- den åldras långsammare och får färre rynkor.

Känner du igen dig? Vi rekommenderar följande produkter från Gilda:

Rengöring:
Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish
Balansering: AHA Lotion
Vårdande och närande: Moisturising Cream, AHA Gel
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Clay Mask, AHA Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Clean Ampoule


Söndagsmys


Kroppen behöver vi också ta hand om. Unna dig några minuters egentid med Gildas Bath and Shower Gel, Body Salt Scrub och Body Emulsion. En uppfräschande och mild duschgel, en kraftfull kroppsskrubb av havssalt och solrosolja som gör huden superlen och till sist en återfuktande och uppstramande kroppslotion med sheasmör och trollhassel. Huden blir fantastiskt mjuk och len!






Antioxidant Smoothie


Detta är drinken för dig som vill ha en alkoholfri och nyttig drink som dessutom är välgörande för din hud, kropp och för immunförsvaret. Alla frukter och bär är fullspäckade med C-vitamin. Som vi nämnt tidigare så är C-vitamin en kraftfull antioxidant som stärker upp hud, kropp och själ.

2 Bananer
2 Kiwi
1 Mango
½ Papaya
1 dl Hallon
1-2 dl Tranbärsjuice


Skala och dela frukterna och häll ner det i mixern. Skål och Njut!









Strålande vacker inför helgen


Nu är det fredag igen. Veckorna går otroligt fort! Så här inför helgen brukar man vilja piffa upp sig lite extra. Här kommer lite tips som gör att du känner dig extra vacker. Perfekt inför festen, middagsbjudningen, för din partner eller bara för att DU behöver det helt enkelt.

  • Rengör ansiktet noggrant med Gildas effektiva Cleansing Oil
  • Få bort gamla förbrukade hudceller med Exfoliating Face Polish
  • Lägg en AHA-mask som exfolierar, ger lyster och bygger upp fukten i huden. Din hud kommer att bli otroligt len och mjuk av Gildas AHA Mask
  • Innan ansiktskrämen, avsluta med ett serum som specialbehandlar. Vi kan starkt rekommendera Vitamin C Ampoule, serumet som bygger upp fukt, piggar upp och slätar ut fina linjer. Ampullen används som kur i ca 5 dagar, morgon och kväll. Resultatet blir en jämnare hudton med lyster, fina linjer verkar mindre synliga och fuktighetshalten ökas.

 Lyxa till med en behandling


Vill du inte göra detta själv, eller inte har produkterna hemma just nu så kanske du har någon Hudterapeut nära dig som kan ordna detta. Gildas återförsäljare hittar du här.


Populära behandlingar på fredag och lördag

  • Färgning av fransar och bryn
  • Ögonfransförlängning
  • Ansiktsbehandling
  • Makeup
  • Vaxning

 



Vi på Gilda Cosmetic önskar dig en fantastisk helg!



Det bästa för händerna


Lider du av torra händer och spruckna nagelband? Huden på händerna exponeras alltid och det är också där man kan se de första ålderstecknen. Till hösten när det blir kallare ute är händerna extra utsatta och blir ofta väldigt torra, även nagelbanden. Gilda Cosmetic har botemedlet. Snart lanserar Gilda Intensive Hand Treatment, en rik handkräm som smörjer och reparerar huden utan att bli kladdig. Den kommer att ersätta Hand Cream och är mer mjukgörande och vårdande.

Intensive Hand Treatment innehåller en härlig blandning av Sheasmör, avocadoolja och extrakt från kokosnöt. Tillsammans tillför de näring och skyddar huden medan ett återfuktande komplex lämnar händerna sammetslena och återfuktande.





Ta hand om dina värdefullaste verktyg med "Intensive Hand Treatment", 159 kr

 


Månadens erbjudande!



Passa på att ta del av detta fantastiska erbjudande medan det finns!




Läs mer om Vitamin C Ampoule


Veckans hudtyp: Torr


En torr hud känns torr, stram och fjällar lätt. Porerna är knappt synliga och du har sällan problem med orenheter. En torr hud har en låg vattenhalt i överhuden och talgkörtlarna producerar inte tillräckligt med talg. Huden får inte den smörjning som behövs och blir därför torr, spröd och fina linjer och rynkor uppstår lätt. En torr hud är mer mottaglig för skadlig påverkan och måste därför vårdas ordentligt med feta och skyddande fuktighetskrämer.

Känner du igen dig? Vi rekommenderar följande produkter från Gilda:

Rengöring:
Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish
Balansering: Hydrating Lotion
Vårdande och närande: Nourishing Cream, Vitamin A Retinol Emulsion
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Calming Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Vital Ampoule



Gilda Cosmetic´s Kabuki


Du som brukar använda dig av en Kabuki-borste i sminkrutinen vet hur viktig kvalitèn och hårtypen är. Är inte hårtypen rätt fäster inte ditt puder och resultatet blir inte perfekt. Gilda Cosmetic´s Kabuki-borste är en kompakt mellanstor borste för applicering av pudermakeup och passar till både löst och pressat puder. Borsten är handgjord och professionellt framtagen av makeup-artister. Den är tillverkad med det absolut finaste och mjukaste gethåret. Viktigt att veta: Då håret rakas av är det inget som getterna har ont eller märker av. Borsten ger en jämn täckning av puderfoundation. Kabukin kommer med ett läckert läderfordral i nappa.


Användning: Applicera pudret med spetsen av borsten och applicera med cirkulerande rörelser för en jämn täckning. Tvätta borsten regelbundet med en mild produkt. Gärna med ett milt shampo/kroppsprodukt. Krama ut överflödigt vatten, forma och lägg ner på sidan för att torka.




Investera i Gilda Cosmetic Kabuki, 499 kr


Till dig som älskar makeup!


Nu lanserar Gilda Cosmetic professionella makeup-penslar. Samtliga penslar är framtagna av makeup-artister och är handgjorda i Tyskland för att säkerställa högsta kvalitet. Penslarna har skaft i plexiglas samt logotyp i silverfärg för snygg och stilren design! Vi kan av egen erfarenhet säga att makeup-penslarna har det där lilla extra och uppfyller alla de krav man har- de fångar upp och ger ifrån sig rätt mängd pigment, lätta att jobba med och dessutom känns de mjuka och behagliga mot huden. En av grunderna för en perfekt makeup är att använda rätt penslar av bästa kvalitet, och har du kvalitén så har du penslar som håller väldigt länge! I veckan kan ni läsa mer detaljerat om makeup-penslarna på bloggen.



 


En händelserik höst


På Gilda Cosmetic händer det mycket i höst! Bland annat ska våra produkter få en ny förpackningsdesign. Utbytet sker succesivt och vi hoppas att allt är klart i höst. Designen kommer att stämma överens med vår grafiska profil och logo som representerar hälsa, natur och professionalitet. Vi kommer även att byta namn på några av våra populära produkter.

Peeling gel- Exfoliating Face Polish

Clay Mask- Deep Clean Clay Mask

Vital Mask- Revitalising Mask



Vår nya design som kommer inom kort!




Missa inte!


Snart är det nya numret av Gilda Magazine ute! I det nya numret skriver vi om bland annat Humektanter-fuktbindare! Vill du bli prenumenant? Det är helt kostnadsfritt!




Normal hudtyp? Vi rekommenderar:


Denna veckan är det normal hudtyp vi informerar om. I gårdagens inlägg skrev vi om typiska kännetecken och hur du bör ta hand om din hud. Vi rekommenderar dig att använda följande produkter ur Gilda Serien:


Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover, Cleansing Oil, Exfoliating Face Polish
Balansering: Hydrating Lotion
Vårdande och närande: Moisturising Cream, Perfect Balancing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Calming Mask
Punktbehandling: Vitamin C Ampoule, Hydro Ampoule





Hot Stone Massage


Känner du dig stressad eller stel i kroppen? Brukar du gå på massage regelbundet och kanske vill prova på något nytt? Då kan vi starkt rekommendera Hot Stone Massage. Det har funnits ett tag på marknaden men anses fortfarande vara en het nyhet. Det är en holistisk behandling där terapeuten använder sig av varma aromaoljor och lavastenar som innehåller mycket energi och mineraler. Stenarnas värmande effekt förstärker och fördjupar massagens förmåga att reducera spänningar, öka cirkulation, minska stress och på så sätt återställa balansen hos individen. Hot Stone Massage ger en känsla av totalt välbefinnande. En värmande och skön behandling värd att prova på i höst!



 


Fråga Hudterapeuten


Vill du veta mer om oss, våra produkter, om hudvård mm? Vi kanske inte har tagit upp det du vill veta? Ibland har vi frågestunder på bloggen. Du kan då ställa frågor om precis vad du vill. Efter några dagar publicerar vi alla frågor som kommit in från våra läsare. Håll utkik!


Normal hudtyp


Har du aldrig haft problem med din hud? Då är chansen stor att du har en normal hud. Men tro det eller ej men denna hudtyp är faktiskt mer ovanlig än normal. De flesta är antingen lite för feta eller för torra i huden.

Normal hud förekommer vanligtvis hos yngre personer men tenderar att bli torr med stigande ålder. Normal hud kännetecknas som klar, mjuk och smidig, har samma struktur överallt och är jämnt pigmenterad. Du har varken feta eller torra partier i ansiktet och är inte särskilt känslig för klimat och kosmetika. Talg och svettkörtlar fungerar bra och du har en jämn balans av både fett och fukt. Du har sällan problem med pormaskar men dyker de upp så är det oftast någon enstaka i T-zonen- panna, näsa och haka.

Hur ska du sköta en normal hudtyp?


Även om du har normal hud så är den inte underhållsfri. Risken att huden blir torr med stigande ålder är stor och kan lätt kännas matt och grå om du inte sköter huden. Därför är det viktigt att vårda med rätt rengöring och krämer som tillför fukt, näring och skyddar mot skadlig påverkan. På så vis kan du bibehålla hudens kvalitet långt upp i åren. En bra regel: Det är lättare att förebygga än att bota.



Träningstips för den upptagna


Efter semestern vill nog de flesta komma igång med vardagen igen vilket kan för många bli tufft. Vi ska upp tidigt, lämna och hämta på förskolan, vara produktiva på jobbet, träna, laga mat, städa, hämta barnen från olika aktiviteter, träffa vänner mm. Listan kan göras lång. Det är lätt att glömma bort sig själv bland alla måsten och hur gärna man än vill motionera så blir det lätt att lägga träningen på hyllan. Men tänk efter, hinner du verkligen inte? Här kommer några tips som du borde hinna med:

1. Ta 15 minuters promenad på lunchen varje dag om du har stillasittande arbete.

2. Köp ett gymkort och träna minst 2 gr i veckan. Du borde hinna med ett gympass under arbetsveckan och ett gympass under helgen.

3. Tänk på kosten. Det behöver inte vara märkvärdigt utan ät med sunt förnuft och undvik det "onyttiga" på vardagarna.

4. När det är väder- ta en powerwalk/joggingtur innan eller efter jobbet. Du kan göra det när du vill utan att passa några gymtider.

5. Köp en träningsdvd som du kan köra när du vill under veckan.

Detta är en bra början och när du har kommit igång kommer det att kännas mycket lättare och du kommer att må bättre. När du har kommit igång ordentligt så utmana dig! Lägg till ett gympass i veckan, börja jogga istället för att promenera mm. Du kommer att lyckas!


Lycka till!







Vilka ingredienser gör vad?

Det finns en hel djungel av hudvårdsprodukter där ute och det är inte lätt att veta vilka ingredienser som är effektiva, skonsamma, miljövänliga mm. Det finns ingredienser man bör undvika och ingredienser man bör veta att de verkligen fungerar och ger ett bra resultat. Eftersom Gilda Cosmetic producerar sin egen hudvårdsserie har vi de rätta kunskaperna att dela med oss av. Vi kommer regelbundet att skriva om specifika ingredienser. Håll utkik!

Vilken hudtyp har du?


Visste du att det finns över 300 olika hudtyper i olika kombinationer och tillstånd? Det är inte alltid lätt att veta vad man har för hudtyp eller vilka hudvårdsprodukter man ska använda sig av. Det bästa för att få rätt vägledning är att boka en ansiktsbehandling eller en hudvårdskonsultation hos en Hudterapeut. För att ändå informera dig som är osäker kommer vi att varje vecka skriva om en specifik hudtyp. Vi kommer att gå genom typiska exempel och ge bra tips på olika behandlingsmetoder.

Vi gillar antioxidanter!



Passa på att äta mycket färsk sommarfrukt nu medan det finns. Jordgubbar, blåbär, hallon och mycket mer. Du vet väl att antioxidanter stärker upp och skyddar hud, kropp och själ? Med mycket antioxidanter håller du dig yngre- länge!




 

 

 

 


Spännande tävlingar



När bloggen kommit igång och är klar vilket beräknas bli i höst, så MISSA INTE alla spännande tävlingar vi kommer att ha regelbundet. Du får då chansen att vinna fina produkter från Gilda Cosmetic.

Vitaminboosta!



Du har väl inte glömt att prova Gildas askungedroppar?



Vår efterlängtade VITAMIN C AMPOULE finns nu i ny fräsch förpackning. En glad nyhet är att ampullen även säljs i 4-pack. Med en c-vitamin-kur nås ett ännu bättre resultat på huden med strålande lyster och spänst.  Perfekt att använda när huden känns trött och grå eller när du vill glänsa lite extra på festen ikväll.





Finns på Gilda Cosmetic.se eller en återförsäljare nära dig.


Höst på gång?



De flesta liksom vi har haft sin första arbetsvecka efter semestern. Det har varit en varm och skön sommar och det har blivit en hel del sol och bad. Men nu känns det som att hösten börjar närma sig. Hur har du vårdat din hud under sommaren? Solskyddsfaktor och en lättare ansiktskräm är ett måste under sommaren då UV-strålningen är som allra högst. Många anser att huden efter sommaren känns torr, stram och livlös, speciellt när den sommarbruna färgen börjar försvinna. Vi har det bästa botemedlet mot det:

1. Peeling!
Gamla hudceller försvinner och huden blir mjuk och len.
Dessutom blir dina övriga hudvårdsprodukter mer effektiva!

2. Ansiktsmask! Lägg en mjukgörande och fuktgivande ansiktsmask.

3. Skydda! Avsluta med en mjukgörande ansiktskräm anpassad för din hudtyp.



Din hud kommer att må så gott av detta och stråla av ny energi!






Bloggen är under uppbyggnad

Familjeföretaget Gilda Cosmetic AB grundades 1988 i Göteborg av Gilda Liljeblad. Vårt uppdrag är att sälja hudvård, salongsutrustning och tillbehör till företag inom hälsobranschen samt till privatpersoner intresserade av skönhet och hälsa. Produkterna säljs via hemsidan samt via återförsäljare. I bloggen kommer vi att dela med oss nyheter, trender, information och tips om det vi kan allra bäst: Hud, skönhet och hälsa!









RSS 2.0