Hudterapeuten svarar:


Elina frågar:
Jag är småbarnsmamma till två småttingar och undrar vad man kan göra att helt enkelt se piggare ut. Det är lätt att man går runt med röda,svulla ögon efter sömnlösa nätter eller helt enkelt känner sig sliten emellanåt!

 Svar: Här spelar hela hudvården en viktig roll. Använd regelbundet rengöring, ansiktsvatten,
 ögonkräm/serum och en ansiktskräm. Massera även ansiktet på kvällen innan läggdags för att gå igång cirkulationen. För svullna och trötta ögon är Gildas Anti Ageing Serum och Perfect Eye Cream fantastiska produkter. Att vara småbarnsföräldrar är tufft ibland. Se till att få vila när du får chansen. Släpp alla måsten som tvätt och städ emellanåt. Ta in en weekend på något SPA för dig själv eller med din man. Ät sunt och försök motionera. Allt detta kommer att göra dig lite piggare.

 

Pia frågar:
Jag har problem med hälsprickor. De är ganska djupa och nu får jag ont när jag går. Finns det något bot mot detta?

Svar: Du behöver besöka en hudterapeut eller en fotvårdsspecialist som kan hjälpa dig med dina fötter. Det kan hjälpa att avlägsna eventuella förhårdnader och kanske ”limma” ihop de djupare sprickorna. Använd en fet och mjukgörande kräm och smörj in i sprickorna minst 2 gånger om dagen. Gildas nya Healing Foot Cream skulle göra susen för dina fötter. Den återfettar, mjukar upp och har en god effekt mot torr hud och hälsprickor.


Lisbeth frågar:
Har ni några produkter som passar en riktigt känslig och skör hud? Jag har nämligen rosacea och behöver ha produkter som är milda och lugnande. MVH Lisbeth

 Svar: Du behöver ha riktigt milda produkter och skyddar din hud och inte är för starka. Gilda Cosmetic rekommenderar följande produkter till dig, men för att veta exakt borde du ändå gå till en av våra hudterapeuter som kan göra en bedömning med egna ögon.

Rengöring: Cleansing Milk Makeup Remover
Balansering: Calming Lotion
Vårdande och närande: Vitamin A Retinol, Nourishing Cream
Vårdande för ögonhuden: Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: Calming Mask



 Johan frågar:
Har ni någon återförsäljare i Göteborgsområdet?

Svar: I dagsläget har vi följande återförsäljare i Göteborg: Salong oss, Gilda Skolan, Gilda Salongen i Sportlife Exclusive, Hudterapeuten, Perfect Skin By Maria, Dermatica och Wellness Tiffany.



Sandra frågar:
Jag ska snart gifta mig, har ni några tips på en bra bröllops-makeup? Borde jag göra någon ansiktsbehandling innan?


Svar: Du kan göra en ansiktsbehandling ca 10 dagar innan bröllopet. Du ska inte göra det en dag innan då en utrensnings-process kan sätta igång. Du kan också färga fransar och bryn några dagar innan bröllopet. När det gäller makeup och man inte har mycket kunskaper själv så är det ett måste att boka en makeup-artist som kan lägga en perfekt makeup. Här är några klassiska tips på en bröllopsmakeup: 1. Använd inte guld, pärlemor eller andra skimrande effekter- de kan blända och ställa till problem i samband med fotografering. 2. Använd en primer som jämnar ut huden, grunda med foundation och pudra väl. Gå över fetare partier två gånger med löst puder. 3. Borsta ur brynen och forma väl. 4. Grunda med ljus skugga, ex rosa, benfärgad eller vit- kring hela ögat. 5. Därefter kan du använda en matt, färgad skugga i en naturlig färg som grått eller brunt. 6. Ta hänsyn till färgen på brudklänningen och även brudbukettens färg. Ett tips är att göra en kur med Gildas Vitamin C Ampoule innan som ger dig en fin lyster! Lycka till!


Lena frågar:
Jag har problem med finnar och är nu 30 år! Borde inte detta problem lägga sig nu då jag inte fortfarande är tonåring! Finns det några bra produkter mot vuxen-acne??


Svar: Tyvärr kan detta problem hänga med en bit upp i åldern. Oftast så blir problemen mildare ju äldre du blir. Du kan själv bidra till att problemen minskar genom att använda rätt sorts produkter men att också regelbundet besöka en hudterapeut som kan ge dig en rejäl portömning månadsvis. Gilda Cosmetic rekommenderar följande produkter men som vi nämnt tidigare så borde du gå till en av våra hudterapeuter som kan göra en bedömning med egna ögon.
Rengöring:
Cleaning Oil

Balansering: AHA Lotion
Vårdande och närande:
Vitamin A Retinol, Moisturising Cream
Vårdande för ögonhuden:
Anti Ageing Serum, Perfect Eye Cream
Ansiktsmask: AHA Mask, Clay Mask
Punktbehandling: Clean Ampoule, Hydro Ampoule


 





Tack för alla frågor som kommit in!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0